WE SoLVE, Tanzania

Praktikmulighed i DGBP/DMDP 2024

General, News 05 Feb, 2024

Interesserer du dig for international udvikling, grøn omstilling og forretningsudvikling?  

Så ansøg om en praktikplads hos os i Danida Business Partnerships Sekretariatet. Vi har ledige praktikpladser fyldt med spændende læringsmuligheder i efterårssemesteret 2024! 

Hvorfor vælge en praktikplads hos os?  

I Danida Business Partnerships sekretariatet administrerer vi Udenrigsministeriets to partnerskabsprogrammer DMDP og DGBP. Sekretariatet er forankret i Nordic Consulting Group, en dansk konsulentvirksomhed specialiseret i internationale forhold og udviklingsbistand. Som en del af vores team vil du opnå en omfattende forståelse for, hvordan dansk bistand bidrager til FN’s Verdensmål gennem kommercielle partnerskaber i udviklingslande. Som praktikant hos os vil du arbejde tæt sammen med DGBP/DMDP-koordinatorerne, Udenrigsministeriet og de danske ambassader, og få mulighed for at udvide dit professionelle netværk. Du får adgang til betydelig viden samt en dyb forståelse af projektcyklussen for partnerskabsprojekter og indsigt i, hvordan kommercielle interesser kan afstemmes med udviklingsresultater, herunder grønne ambitioner. 

Hvad forventer vi af vores praktikant?  

Sekretariatet leder efter en ambitiøs studerende i gang med en videregående uddannelse, der deler vores entusiasme for privatsektorudvikling, grøn omstilling og bæredygtig udvikling. Vi leder efter en praktikant der er nysgerrig efter at lære mere om både det faglige indhold i de projekter vi støtter, og de processer der omgiver administrationen af to store udviklingsprogrammer. Vi forventer, at vores praktikant vil yde solid støtte til sekretariatet og vil udføre en bred vifte af opgaver. 

Opgaverne inkluderer, men er ikke begrænset til: 

 • Analyse af indsendte projektansøgninger og konceptnoter  
 • Hjælp med sekretariatets vurdering af ansøgninger om støtte 
 • Planlægning og organisering af møder og webinarer med partnere, danske ambassader og andre interessenter 
 • Støtte til optimering af procedurer og systemer for sekretariatets drift og opfølgning på partnerskabsprojekter 
 • Opfølgning på måling af resultater i partnerskabsprojekter 
 • Vedligeholdelse og opdatering af formater for ansøgninger og rapportering  
 • Vedligeholdelse og opdatering af sociale medier og kommunikationskanaler for sekretariatet, primært hjemmeside og LinkedIn-side 
 • Bidrag til implementeringen af vores kommunikationsstrategi, herunder produktion af nyhedsartikler og andet kommunikationsmateriale om partnerskabsprojekternes resultater 
 • Udarbejdelse af referater fra møder efter behov. 

 

Dine kvalifikationer: 

Du er i dit sidste år af din bacheloruddannelse eller er i gang med en kandidatuddannelse inden for et relevant felt (udviklingsstudier, international business, el.lign.). Udover at være en udadvendt person med fremragende kommunikations- og teamfærdigheder, forventer vi, at du har: 

 • Tidligere erhvervserfaring fra studiejobs, frivilligt arbejde eller praktikophold 
 • Stærke administrative færdigheder og en struktureret tilgang til dit arbejde 
 • Analytisk og metodologisk tankegang 
 • Evnen til at prioritere, overholde deadlines og påtage dig ansvar for dine tildelte opgaver 
 • En positiv indstilling, fleksibilitet over for forandringer og vilje til at lære 
 • Superuser i Microsoft Office og erfaring med andre IT- og webapplikationer er en fordel  
 • Professionel beherskelse af dansk (eller et andet nordisk sprog) og engelsk  
 • Erfaring med bæredygtighedsstrategier i privatsektoren, samt kendskab til klimaforandringer og grøn omstilling, vil blive betragtet som en fordel.

 

Praktikforløbet: 

Praktikpladsen er en fuldtidsstilling (37 timer/uge) fra den 7. august 2024 til den 1. februar 2025. Som udgangspunkt forventer vi at praktikanten arbejder fra vores kontor i København. Praktikken er ulønnet, men der tilbydes månedlig kompensation/erkendtlighed (kontakt os for yderligere detaljer herom). 

Ansøgningsfrist: den 4. marts 2024. 

Hvis du synes dette lyder som en spændende mulighed, så send din ansøgning og CV til dgbp@dgbp.dk så hurtigt som muligt og senest den 4. marts kl. 12:00 CET. Samtaler vil blive afholdt løbende enten personligt eller online. 

Hvis du har nogen afklarende spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på den samme e-mailadresse. 

Besøg venligst https://danida-business-partnerships.dk/ for mere information om programmet og sekretariatet.